Vergunning&Dakkapel

Specialist in tekeningen en aanvraag van de vergunning voor elk type dakkapel! Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Vul het formulier in en wij nemen contact op!

Dakkapel Prijzen Vergelijken

Het laten plaatsen van een dakkapel kan erg eenvoudig zijn. Wel is het verstandig om vooraf goed te onderzoeken wat de dakkapel prijzen zijn. Hieronder leest u meer over dakkapel prijzen en waar u op kunt letten als u een dakkapel offerte opvraagd.

Wat zijn de kosten van een dakkapel?

De standaard dakkapel, zoals u die op daken in uw omgeving ziet, is 150 cm hoog en ca. 250 cm breed. U kunt voor deze dakkapellen op de volgende dakkapel prijzen rekenen:

  • houten dakkapel prijzen vanaf € 3.000
  • kunststof dakkapel prijzen vanaf € 3.750
  • prefab dakkapel prijzen vanaf € 3.750
  • polyester dakkapel prijzen vanaf € 4.250

Houten dakkapel prijzen

Voor houten dakkapellen is het grote voordeel de aanschafkosten. Met prijzen vanaf € 3.000 heeft de houten dakkapel de laagste aanschafprijs. U heeft voor dit bedrag een uiterst solide dakkapel voor een kleine prijs.

Kunststof dakkapel prijzen

Als u op zoek bent naar de voordeligste keuze, dan is de kunststof dakkapel voor u bestemd. Een kunststof dakkapel isoleert goed en heeft geen onderhoudskosten. Daardoor bespaart u jaarlijks € 150 in vergelijking met een houten dakkapel. Als u doorrekent, ziet u dat uw kunststof dakkapel na de eerste drie tot vijf jaar de voordeligste dakkapel is.

Polyester prefab dakkapel prijzen

De polyester prefab dakkapel mag zich de meestgeplaatste dakkapel van Nederland noemen. Voor een prijs vanaf € 4.250 biedt een polyester prefab dakkapel veel voordelen. Wij raden u een polyester prefab dakkapel aan, als u een voordelige dakkapel wilt die goed isoleert en weinig onderhoud vraagt.

Dakkapel met extra breedte

Steeds meer mensen kiezen voor bredere dakkapellen. U kunt per extra meter breedte van de dakkapel ongeveer € 750 bij de kosten optellen. De prijzen van dakkapellen van 350 cm breed ziet er dan zo uit:

  • houten dakkapel prijzen vanaf € 3.750
  • kunststof dakkapel prijzen vanaf € 4.500
  • prefab dakkapel prijzen vanaf € 4.250
  • polyester dakkapel prijzen vanaf € 5.000

Tijdelijke BTW-verlaging

Van 1 maart 2013 tot en met 31 december 2014 is het btw-tarief voor het plaatsen van een dakkapel verlaagd van 21% naar 6%. Deze verlaging geldt voor huizen ouder dan 2 jaar en heeft enkel betrekking op de arbeidsuren. In de kosten van dakkapellen is maarliefst 55% arbeidskosten opgenomen. Het btw voordeel scheelt hierdoor gemiddeld 10% op de totaalprijs.

Tip: dit voordeel geldt ook voor het plaatsen van een dakraam of het renoveren van een dakopbouw.

Dakkapel offertes & prijzen vergelijken

Als u een dakkapel op uw woning wilt (laten) plaatsen, dan is het altijd verstandig dakkapel offertes op te vragen bij meerdere specialisten in uw regio. Door het aanvragen van dakkapel offertes krijgt u inzicht in de prijzen die de verschillende specialisten rekenen. Door het aanvragen van dakkapel offertes kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van uw verbouwing. Vergunning& Dakkapel adviseert u dan ook graag en kan voor u gratis en vrijblijvend dakkapel offertes opvragen bij meerdere dakkapel specialisten!