Vergunning&Dakkapel

Specialist in tekeningen en aanvraag van de vergunning voor elk type dakkapel! Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Vul het formulier in en wij nemen contact op!

Vergunningsvrije dakkapellen

Dakkapellen kunnen vergunningsvrij op de achtergevel van de woning worden geplaatst, de overheid heeft hiervoor een aantal belangrijke richtlijnen ontwikkeld. Dakkapellen zijn alleen vergunningsvrij als deze worden geplaatst op het dak van de achtergevel van uw woning, en als ze voldoen aan onderstaande punten:

  • De dakkapel moet worden uigevoerd met een platdak.
  • Dakkapellen moeten worden voorzien van ondoorzichtige zijwanden.
  • De dakkapel mag buitenwerks een maximale hoogte bevatten van 1,75 meter.
  • Dakkapellen op de achtergevel moeten tussen 0,5 en 1,0 meter uit de dakvoet beginnen, dit wordt verticaal gemeten.
  • De bovenzijde van de dakkapel moet minstens 0,5 meter onder de bovenkant van de nok beginnen, ook dit wordt verticaal gemeten.
  • Dakkapellen moeten op de achtergevel een minimale afstand van 0,5 meter uit het hart van elke bouwmuur verwijdert blijven, de bouwmuur is feitelijk de erfgrens.
  • De dakkapel mag geen afwijkende vormgeving hebben

Dakkapellen met een afwijkende vormgeving, zoals een schuin pannendak dakkapel, verlegde nokdakkapel of een nokverhoging vereisen altijd een vergunning. Een gemeente zal bij de genoemde dakkapellen, kritischer zijn, dan bij een simpele traditionele dakkapel op de voorgevel. Uw gemeente kan bij een verlegde nokdakkapel of een nokverhoging bijvoorbeeld aanvullende constructieve berekeningen eisen.

ALLE OVERIGE DAKKAPELLEN ZIJN VERGUNNINGSPLICHTIG! LET OP DAT DE GEMEENTE U EEN HOGE BOETE GEEFT OF ZELFS VERPLICHT DE DAKKAPEL TE VERWIJDEREN INDIEN U DEZE ZONDER VERGUNNING PLAATST.

Vergunningscheck

Niet in alle gevallen is het nodig een omgevingsvergunning aan te vragen. Het is daarom verstandig eerst te checken of u verplicht bent een vergunning aan te vragen. Wilt u weten of uw een vergunning moet aanvragen voor uw dakkapel? Doe de online vergunningcheck op het omgevingsloket.

Vragen over de vergunning voor uw dakkapel of meer informatie nodig? Neem dan nu vrijblijvend contact op via onderstaande gegevens of vul het contactformulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.