Vergunning&Dakkapel

Specialist in tekeningen en aanvraag van de vergunning voor elk type dakkapel! Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Vul het formulier in en wij nemen contact op!

Welstandsnota gemeente

Een dakkapel is een bescheiden uitbouw in de kap, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbaar woonoppervlak te vergroten. Dakkapellen zijn, als ze zichtbaar zijn vanuit de openbare ruimte, voor het straatbeeld zeer bepalend. De voorkeur gaat daarom naar een dakkapel aan de achterkant (op het achter- of zijdakvlak als het zijerf of- gevel niet grenst aan de weg of het openbaar groen)

Een dakkapel voldoet aan redelijke eisen van welstand als aan de welstandscriteria van de betreffende gemeente wordt voldaan. Voldoet een dakkapel niet aan deze criteria of is er sprake van een bijzondere situatie of gerede twijfel aan de toepasbaarheid van de criteria dan kan de bouwaanvraag voor advies aan de welstandscommissie worden voorgelegd. In geval van een beschermd monument of een beschermd stads- of dorpsgezicht zal altijd de welstandscommissie om advies worden gevraagd.

Onderstaand vindt u een overzicht van de beschikbare welstandnota’s per gemeente. Wij zijn hard bezig alle welstandnota’s per gemeente te ordenen en zullen ze zodra volledig op deze pagina plaatsen.

Welstandsnota per gemeente op alfabetische volgorde:

A

Welstandsnota dakkapel Amstelveen

Welstandsnota dakkapel Arnhem

B

C

D

Welstandsnota dakkapel Den Haag

Welstandsnota dakkapel Dordrecht

E

Gemeente

F

Gemeente

G

Welstandsnota dakkapel Amstelveen

H

Welstandsnota dakkapel Haarlem

Welstandsnota dakkapel Harderwijk

Bron: www.dakkapeltekening.com