Vergunning&Dakkapel

Specialist in tekeningen en aanvraag van de vergunning voor elk type dakkapel! Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Vul het formulier in en wij nemen contact op!

Veel gestelde vragen

 

Vergunning&Dakkapel.nl heeft een overzicht gemaakt van veel gestelde vragen om omtrent vergunningen, de bouwtekeningen en dakkapellen. Onderstaand vindt u een lijst met vraag en antwoord. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet op onze site vinden neem dan contact op of stuur een mailtje.

Sturen jullie de gemaakte tekeningen voor akkoord bij ons langs voordat deze voor de vergunning aanvraag worden ingediend?

Jazeker, wij sturen u altijd de door ons getekende stukken ter controle en akkoord toe alvorens de vergunning aanvraag in te dienen.

Sturen jullie ook een ontvangstbevestiging nadat de vergunningaanvraag is ingediend?

Jazeker, wij sturen u altijd een bevestiging van de ingediende vergunning aavraag.

Ik heb gekozen voor Pakket Dakkapel Traditioneel en de vergunning zelf ingediend. Nu wil de gemeente ook constructie tekeningen en berekeningen zien, kunnen jullie dat voor mij in orde maken?

Uiteraard kunnen wij dit voor u in orde maken. De kosten voor het maken van de constructieve tekeningen en berekeningen zijn afhankelijk van het type dak en type dakkapel of nokverhoging, hiervoor geven wij u graag een vrijblijvende kostenopgave. Houdt u er rekening mee dat onze constructeur ca 2-3 weken levertijd nodig heeft.

Hoe snel moet de gemeente beslissen over de vergunning aanvraag voor mijn dakkapel?

Indien blijkt dat op basis van de ingediende gegevens de gemeente bevoegd is om te beslissen op de aanvraag: De behandeling van de aanvraag vindt plaats op basis van de reguliere procedure met een termijn van acht weken mits de aanvraag volledig is ingediend. De beslistermijn kan met een termijn van ten hoogste zes weken worden verlengd. Indien de wettelijke termijn wordt overschreden ontstaat er een vergunning van rechtswege. Toetsing van de aanvraag aan wet- en regelgeving zou als gevolg kunnen hebben dat de eerder genoemde procedure wijzigt. Indien dat het geval is zal de gemeente u daarover informeren.

Ik heb zelf een vergunning aanvraag bij de gemeente ingediend maar deze is gewijgerd, wat nu?

Geen probleem, wij zullen de aanvraag opnieuw voor u aanvragen, hierbij kiest u voor Pakket Dakkapel Traditioneel, aangezien de gemeente in dit geval strenger zal beoordelen.

Hoe lang duurt het voordat de gemeente de vergunning verleend?

De wettelijke termijn voor het verlenen van de vergunning is 8 weken. Deze kan eenmalig verlengd worden met een periode van max. 6 weken. Doorgaans wordt de vergunning dakkapel tussen de 4 a 8 weken verleend. En in sommige gemeenten geldt de flitsvergunning hetgeen betekent dat de vergunning binnen 3 dagen verleend wordt.

Kan ik als particulier ook zelf de vergunning indienen?

Uiteraard bent u vrij de vergunning zelf in te dienen. Let wel dat ambtenaren bij de meeste gemeenten voorkeur geven aan een bouwtechnisch tekenbedrijf met ervaring op het gebied van dakkapellen, aangezien de gemeente dan verzekert is van hoge kwaliteit en kennis van zaken.

Moeten wij voor de legeskosten van de gemeente betalen?

Als we de tekeningen en bijbehorende vergunningaanvraag door jullie laten verzorgen met pakket all-inclusief, komen er voor ons dan nog aparte kosten bij vanuit de gemeente die hier niet onder vallen?

Ja, alle diensten die te maken hebben met de aanvraag van de vergunning dakkapel vallen onder onze werkzaamheden. De (leges)kosten die door de gemeente apart in rekening worden gebracht worden door u aan de gemeente betaald.

Wat zijn de legeskosten voor de vergunning dakkapel?

Bouwleges zijn de kosten die u betaalt voor de omgevingsvergunning als u een dakkapel of een ander bouwwerk wilt laten plaatsen. Die legeskosten zijn in Nederland gemiddeld  tussen 2 a 3% van de bouwkosten, afhankelijk van uw gemeente. Kijk hier voor een overzicht van de bouwleges in uw gemeente. Houdt u er rekening mee dat deze kosten niet bij ons zijn inbegrepen en dat u hiervoor naderhand van de gemeente een factuur ontvangt.

Wat zijn constructieve stukken?

In sommige gevallen vraagt de gemeente de aanvrager (u als opdrachtgever) om aan te tonen dat de dakconstructie voldoende sterk na het plaatsen van de dakkapel. U maakt echter een sparing in het dakvlak en in sommige gevallen worden er balken en spanten verwijderd. In dit geval dient u middels een statische berekening en constructieve tekening / kapplan aan te tonen dat de constructie voldoende sterk is. Houdt u er rekening mee dat deze werkzaamheden niet standaard bij ons zijn inbegrepen en dat het in enkele gevallen voorkomt dat de gemeente om een dergelijk rapport vraagt.

Wat is Omgevingsloket online?

Omgevingsloket online is een voorziening voor het digitaal aanvragen en behandelen van vergunningen en meldingen op het gebied van bouwen, reclame, inrit, kap, sloop en het Gebruiksbesluit.

Burgers en bedrijven kunnen online vergunningen aanvragen en meldingen doen en als medewerker van de overheid worden vergunningaanvragen en meldingen digitaal ontvangen en behandeld. Het omgevingsloket is een hulpmiddel waarmee de aanvrager kan checken of hij een vergunning nodig heeft of een melding moet doen. Na de invoering van de Wabo kunnen álle vergunningen en meldingen die hieronder vallen online worden gedaan.

Kijk voor meer informatie op www.omgevingsloket.nl

Wat is het verschil tussen tradioneel opgebouwd en prefab?

Prefab Dakkapellen worden vooraf in een fabriek gefabriceerd en dan op uw dak geplaatst. Doordat prefab van te voren wordt geproduceerd betreft het min of meer een standaard product met een beperkte keuze in materialen en afwerking. Prefab dakkapellen worden op uw dak geplaatst middels een hijskraan waardoor er altijd extra kosten gemaakt zullen worden.

Traditionele Dakkapellen worden ter plekke op uw dak uit losse bouwmaterialen opgebouwd. U kiest dan zelf hoe uw dakkapel eruit komt te zien en uit welke materialen uw dakkapel gebouwd wordt. Met een traditionele dakkapel bent u dus niet gebonden aan een standaard product. Ter plekke zijn er nog aanpassingen mogelijk.

Wat is de levertijd van een dakkapel?

De meeste vergunningsvrije dakkapellen kunnen zonder vergunningsaanvraag binnen 2 á 3 weken worden geplaatst. De levertijd van dakkapellen met een vergunningsaanvraag neemt een aantal weken extra in beslag. Dit is veelal afhankelijk van de verwerkingsperiode van de aanvraag bij de gemeente. Gemiddeld wordt de vergunning na ca. 6 weken.

Ik ben geinteresseerd in een VELUX dakkapel, maar vraag me af hoe het proces, de vergunning en plaatsing, in zijn werk gaat. Wij werken hiervoor samen met VELUX en verzorgen de tekeningen en de vergunning aanvraag bij de gemeente. De VELUX Dakkapel wordt dan door een montagepartner van VELUX geplaatst.

De kosten kunt u terugvinden op onze pagina Tarieven. Voor het pakket Velux Dakkapel rekenen wij EUR 599,- inclusief btw.

Wij hebben een VELUX Dakkapel / VELUX Dakkapel Serre gekocht en zijn op zoek naar een partij die de omgevingsvergunning voor ons wilt verzorgen. Wat zijn daarvoor de kosten?

De kosten kunt u terugvinden op onze pagina Tarieven. Voor het pakket Velux Dakkapel / Serre rekenen wij EUR 599,- inclusief btw.

Hoe lang duurt het plaatsen van de dakkapel zelf?

Alle dakkapellen worden binnen één dag water- en winddicht geplaatst. De meeste leveranciers beginnen s’ochtends met de installatie. Tegen het einde van de middag kunt u van het uitzicht vanuit uw nieuwe of vernieuwde dakkapel gaan genieten.

uw vraag..

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? stuur ons dan een email bericht en wij zullen uw zo snel mogelijk antwoord op de vraag geven!