Vergunning&Dakkapel

Specialist in tekeningen en aanvraag van de vergunning voor elk type dakkapel! Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Vul het formulier in en wij nemen contact op!

Bouwtekeningen vergunning dakkapel

Heeft u officiële bouwtekeningen nodig voor de aanvraag van de omgevingsvergunning voor uw dakkapel? Wij leveren u de benodigde bouwtekeningen, op maat gemaakt en tegen een aantrekkelijke prijs. Ook kunnen wij uw oude, bestaande tekeningen vernieuwen en digitaliseren. Neem vrijblijvend contact op en informeer naar onze lage tarieven.

Voor de aanvraag van de omgevingsvergunning van dakkapellen worden door de gemeente een aantal eisen gesteld. Bouwtekeningen van de woning zijn vereist. De tekeningen moeten duidelijk aangeven welke woning het betreft. Tevens moet op de bouwtekeningen minimaal een voor- en/of achteraanzicht, een dwarsdoorsnede en een kapplan te zien zijn. Een bouwtekening van de betreffende gevel is noodzakelijk, dus een voorgevel, achtergevel of in sommige gevallen een zijgevel aanzicht. Tekeningen van de plattegrond van de verdieping, meestal is dit de zolderverdieping, maar bij een asymmetrische kap kan dit ook zijn de eerste verdieping. Een kadastrale kaart of situatie tekening, waarop de woning is aangemerkt behoort tot de vereisten. Foto’s van de buitenkant en eventueel de binnenkant van de woning dienen ook aangeleverd te worden. De foto’s moeten betrekking hebben op de gevel of ruimte, waar de dakkapel geplaatst moet worden.

Vergunning&Dakkapel.nl levert bouwtekeningen voor de vergunning vervaardigd op basis van de door u aangeleverde gegevens. Met deze bouwtekeningen kunnen wij bij uw gemeente de benodigde omgevingsvergunning (bouwvergunning) aanvragen. Bestaande tekeningen van uw woning kunt u opvragen bij uw gemeente. Wij ontvangen de bestaande tekeningen het liefst digitaal, is dit niet mogelijk dan kunt u ze ook per post versturen.

Let op: u dient bestaande tekeningen van uw woning mee te sturen. Indien deze niet verkrijgbaar zijn bij uw gemeente, volstaat een aantal goede foto’s.

Na ontvangst van de bouwtekeningen zullen wij deze digitaliseren ten behoeve van de indiening van de omgevingsvergunning voor uw dakkapel en  maken wij een complete set tekeningen met de volgende tekeningen:

  •  situatie
  •  plattegronden (bestaand en nieuw)
  • doorsnede (bestaand en nieuw) 
  • gevels (bestaand en nieuw) 
  • principe details 
  • constructie berekeningen en kapplan (indien nodig)
  • daglicht- en ventilatieberekeningen  (indien nodig)

Indienen vergunning

Wij maken niet alleen de bouwtekeningen voor de vergunning, maar kunnen de omgevingsvergunning ook voor u indienen via het omgevingsloket. Daarnaast nemen wij in dit geval ook de communicatie met de gemeente voor ons rekening, zodat u er geen omkijken naar heeft en zodra de vergunning verleend is de dakkapel kunt (laten) plaatsen.

Wilt u liever zelf de omgevingsvergunning indienen, dan kunt u de door uw gemeente vereiste bouwtekeningen, foto’s en berekeningen digitaal via het omgevingsloket indienen.

Overige vergunningen

Heeft u bouwtekeningen voor de vergunningaanvraag van andere werkzaamheden nodig, zoals een uitbouw of een dakopbouw? Ook hiervoor verzorgen wij het tekenwerk en nemen wij u graag alle werkzaamheden ten behoeve van de aanvraag van de omgevingsvergunning uit handen. Door jarenlange ervaring met vergunningen en bestemmingsplannen zijn wij uitstekend op de hoogte van wat wel en niet kan. Wij weten hoe de gemeente en de ambtenaren denken en handelen. Daar doet u uw voordeel mee. Neem voor meer informatie en een vrijblijvende offerte contact met ons op!

Heeft u vragen over de vergunning voor uw dakkapel of meer informatie nodig? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens of vul het contactformulier in.

Bron: www.dakkapeltekening.com