Vergunning&Dakkapel

Specialist in tekeningen en aanvraag van de vergunning voor elk type dakkapel! Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan NU geheel vrijblijvend contact met ons op!

Vul het formulier in en wij nemen contact op!

Aanvraag Omgevingsvergunning VELUX Dakkapel / VELUX Dakkapel Serre 

Vergunning & Dakkapel heeft ruime ervaring met het verzorgen van de bouwtekeningen en het indienen van de omgevingsvergunning voor de plaatsing van dakkapellen in alle soorten en maten. Met ca. 200-250 vergunning aanvragen per jaar voor zowel professionele, als particuliere opdrachtgevers, zijn wij op de hoogte van de huidige regelgeving en de snelste weg richting de omgevingsvergunning. Zo heeft u er als leek verder geen omkijken naar en zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk de dakkapel kunt (laten) plaatsen.

Daarbij bieden wij u prijszekerheid en werken wij zodoende met vaste prijzen, ongeacht het type dakkapel of het soort dak. Dus geen verrassingen achteraf! Kijk voor de kosten op de pagina tarieven of neem contact op voor meer informatie via info@vergunningendakkapel.nl

Voor het verzorgen van de complete set tekeningen voor de aanvraag omgevingsvergunning van een VELUX Dakkapel of VELUX Dakkapel Serre, bieden wij het vaste tarief van EUR 399,00 inclusief BTW.

Hiervoor verzorgen wij voor u de volgende – voor de aanvraag omgevingsvergunning – benodigde zaken:

– Overzichtsfoto situatie
– Plattegrond zolderverdieping bestaand incl. maatvoering en huidige bestemming c.q. gebruik, schaal 1:100
– Plattegrond zolderverdieping nieuw incl. maatvoering dakkapel (buitenwerks) en nieuwe bestemming c.q. gebruik, schaal 1:100
– Doorsnede bestaand incl. (hoogte)maatvoering, schaal 1:100
– Doorsnede nieuw incl. (hoogte)maatvoering dakkapel (buitenwerks), schaal 1:100
– Gevelaanzicht bestaand, schaal 1:100
– Gevelaanzicht nieuw incl. maatvoering dakkapel (buitenwerks), schaal 1:100
– Detailtekening(en) verticaal dakkapel / serre incl. maatvoering, schaal 1:5
– Detailtekening(en) horizontaal dakkapel / serre incl. maatvoering, schaal 1:5
– Alle door de gemeente vereiste aanduidingen op de tekening
– Alle door de gemeente vereiste productinformatie aanleveren
– Eventuele aanvullingen op verzoek van de gemeente
– Digitale indiening van de vergunning via het omgevingsloket
– Communicatie met de betreffende gemeente

Bovenstaande werkzaamheden zijn exclusief:

– exclusief constructieve berekeningen
– exclusief leges gemeente

Wilt u liever zelf de vergunning indienen? Uiteraard is dat ook mogelijk, in dat geval sturen wij u de tekeningen en kunt u zelf de indiening en het contact met de gemeente verzorgen.

De VELUX Dakkapel

Met een slim ontwerp kunnen VELUX Dakramen nu 10° steiler in het dak worden geplaatst. Zo combineert u de grote voordelen van een regulier dakraam met de extra ruimte van een dakkapel.

Deze VELUX dakkapel oplossing is een eenvoudige manier om beschikbare ruimte onder het schuine dak van uw woning te vergroten. Een boost van natuurlijk daglicht, meer loopruimte en goede ventilatiemogelijkheden zorgen ervoor dat uw kamer aanvoelt als nooit tevoren. Door de vele beschikbare maten en uitvoeringen van de VELUX Dakkapel bepaalt u zelf hoe veel ruimte u toevoegt en welke functie en afwerking de dakramen hebben.

De VELUX Dakkapel is in de meeste situaties zonder vergunning te plaatsen. Aan deze dakkapel zitten gelijke eisen als een regulier dakraam, waardoor de VELUX Dakkapel ook als extra dakkapel op de tweede verdieping, of aan de voorzijde van de woning te plaatsen is.

 

De VELUX dakkapel is verkrijgbaar met 1, 2 of 3 dakramen naast elkaar en in verschillende afmetingen en uitvoeringen.

Kijk ook op de website van VELUX Dakkapel voor meer informatie over dit product.

Prijzen en afmetingen van de VELUX Dakkapel

In de tabel hieronder treft u prijzen en afmetingen aan van de VELUX dakkapel.
Benodigde sparingsbreedte dakkapel in dak (*a) Richtprijs dakkapel incl. dakramen, montage & 21% BTW  (*b) Meerprijs onderhoudsarme binnenzijde incl. BTW, gebaseerd op de kleinste maatvoering (*c)
VELUX dakkapel single  VELUX dakkapel single Minimaal 73,5 cm
Maximaal 141,5 cm
€ 2.386,-

(richtprijs gebaseerd op een dakkapel single in maatcode MK06 met sparingsbreedte 85,5 cm)

 € 76,-

(richtprijs gebaseerd op een dakkapel single MK06 met sparingsbreedte 85,5 cm)

VELUX dakkapel
duo
 VELUX dakkapel duo Minimaal 149,5 cm
Maximaal 285,5 cm
€ 3.972,-

(richtprijs gebaseerd op een dakkapel duo in maatcode MK06 met sparingsbreedte 173,5 cm)

 € 152,-

(richtprijs gebaseerd op een dakkapel duo in maatcode MK06 met sparingsbreedte 173,5 cm)

VELUX dakkapel
Triple
 VELUX dakkapel triple Minimaal 225,5 cm
Maximaal 261,5 cm
€ 5.258,-

(richtprijs gebaseerd op een dakkapel duo in maatcode MK06 met sparingsbreedte 261,5 cm)

 € 228,-

(richtprijs gebaseerd op een dakkapel duo in maatcode MK06 met sparingsbreedte 261,5 cm)

*a: breedte van het gat in het dak welke nodig is om de kapel te kunnen plaatsen, buiten deze maatvoeringen om kunnen er ook VELUX dakkapellen op maat worden gemaakt, zie VELUX dakkapellen op maat.

*b: richtprijs is inclusief VELUX dakkapel met standaard handbediende dakramen (voorzien van HR++ beglazing, witte afwerking), inclusief montage en afwerking (aftimmering). De daadwerkelijke totaalprijs moet altijd door een montagepartner ter plaatste worden vastgesteld omdat extra wensen of extra noodzakelijke aanpassingen aan de dakconstructie in een hogere totaalprijs kan creëren, ga voor een eigen specifieke totaalprijs prijs naar onze montageportal.

*c: deze meerprijs is voor een dakkapel inclusief onderhoudsarme GGU dakramen voorzien van een witte, vochtbestendige afwerklaag rondom de houten kern. Deze meerprijs varieert per maatvoering.

Wilt u inzicht hebben in wat de kosten zijn inclusief VELUX dakramen? Stel dan uw VELUX dakkapel serre samen in de VELUX productconfigurator.

De VELUX Dakkapel Serre

Val in slaap met zicht op de sterren. Sta op met een ruimtelijk gevoel. De VELUX Dakkapel Serre is uniek in het creëren van ruimte met meer daglicht en frisse lucht.

Een traditionele dakkapel heeft een verticaal raam met een plat dak. Hierdoor kan daglicht slechts beperkt de kamer binnenkomen. De nieuwe VELUX Dakkapel Serre laat daglicht veel verder de ruimte binnen door de slimme toepassing van dakramen. Ook het dak bestaat namelijk uit dakramen, waardoor tot wel 3 keer meer daglicht de woning binnen komt. Hierdoor hebt u niet alleen de extra ruimte die u van een dakkapel verwacht, maar de gehele kamer wordt ruimtelijker door meer daglicht!

Bovendien is de VELUX Dakkapel Serre in de meeste situaties zonder vergunning te plaatsen. De opbouw steekt niet verder dan 60 cm uit het dakoppervlak, waardoor in sommige gevallen geen vergunning vereist is.

Kijk ook op de website van VELUX Dakkapel Serre voor meer informatie over dit product.

Prijzen en afmetingen van de VELUX Dakkapel Serre

In de tabel hieronder treft u de prijzen aan van de VELUX dakkapel serre.
Sparingsmaat
breedte dak tbv inbouw in cm (a*)
Sparingsmaat hoogte dak tbv inbouw in cm  Richtprijs dakkapel incl. dakramen, montage & 21% BTW  (*b) Meerprijs onderhoudsarme binnenzijde incl. BTW (*c)
MK06 duo  Dakkapel serre | Duo | Maatcode MK06  167,9 cm  267 cm € 6.285,-  € 304,-
PK06 duo  VELUX dakkapel serre | Duo | Maatcode PK06  200,3 cm  267 cm € 6.661,-  € 352,-
SK06 duo  VELUX dakkapel serre | Duo | Maatcode SK06  239,9 cm  267 cm € 6.867,-  € 372,-
MK06 triple  VELUX dakkapel serre | Triple | Maatcode MK06  247,7 cm  267 cm € 7.546,-  € 456,-

*a: De breedte van het gat in het dak die nodig is om de dakkapel serre te kunnen plaatsen. Buiten deze maatvoeringen om kunnen er ook VELUX dakkapellen op maat worden gemaakt, zie VELUX dakkapellen op maat.

*b: Deze richtprijs is inclusief onze standaard handbediende tuimelvensters (voorzien van HR++ energiebalansbeglazing, wit afgelakt grenenhout), inclusief montage en afwerking (aftimmering). De daadwerkelijke totaalprijs moet altijd door een montagepartner ter plaatste worden vastgesteld omdat extra wensen of extra noodzakelijke aanpassingen aan de dakconstructie in een hogere totaalprijs kunnen resulteren. Raadpleeg een VELUX montagepartner voor een gratis en vrijblijvende offerte.

*c: Deze meerprijs is voor een dakkapel serre inclusief onderhoudsarme GGU dakramen voorzien van een witte, vochtbestendige afwerklaag rondom de houten kern. Het onderhoud vergt slechts het afnemen van het dakraam met een vochtige doek.Wilt u inzicht hebben in wat de kosten zijn inclusief VELUX dakramen? Stel dan uw VELUX dakkapel serre samen in de VELUX productconfigurator.

Waarom voor een VELUX dakkapel kiezen?

  • Meer dan 75 jaar ervaring met daglichtoplossingen voor het schuine en platte dak
  • In veel gevallen kunt u een VELUX dakkapel vergunningsvrij op uw dak monteren
  • Door producten aan grondige en extreme tests te onderwerpen kunnen wij kwalitatief hoogwaardige producten garanderen
  • VELUX producten verhogen uw wooncomfort, hebben uitstekende isolatietechnische eigenschappen en brengen daglicht en frisse lucht onder ieder dak
  • VELUX geeft op ieder dakraam 10 jaar fabrieksgarantie