Vergunning&Dakkapel

Specialist in tekeningen en aanvraag van de vergunning voor elk type dakkapel! Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Vul het formulier in en wij nemen contact op!

Flitsvergunning Dakkapel

Een flitsvergunning is een vergunning aanvraag voor een dakkapel die door uw gemeente snel afgehandeld kan worden. In sommige gemeenten is het zo dat een flitsvergunning zelfs binnen 1 werkdag wordt afgehandeld, doorgaans ligt de afhandeltermijn tussen 1 en 5 werkdagen. Een flitsvergunning is mogelijk voor het aanvragen van een vergunning voor een dakkapel of een kozijnwijziging. Er gelden voor een aanvraag van een flitsvergunning van een dakkapel per gemeente wel specifieke voorwaarden. In de meeste gevallen dient de voorgestelde dakkapel binnen het bestemmingsplan en de welstandsnota dakkapel van de gemeente te passen.

Waar controleer ik of ik een flitsvergunning kan aanvragen?

Wilt u een aanvraag doen voor een flitsvergunning? Controleer dan eerst of u uw dakkapel of kozijnwijziging vergunningsvrij kunt bouwen. Vanaf 1 april 2021 doet gemeente Haarlemmermeer mee aan een proef om meer bouwwerken vergunningsvrij te maken. Hierdoor zijn de eisen om te bouwen zonder vergunning tijdelijk minder streng. Door de vragenlijst dakkapel en vragenlijst kozijnwijziging in te vullen controleert u of u uw dakkapel of kozijnwijziging zonder vergunning mag bouwen. U ziet ook of u uw plannen moet melden bij de gemeente en hoe u dat doet.

Soms kan een dakkapel of kozijnwijziging ook vergunningsvrij gebouwd worden volgens landelijke regels. Doe hiervoor de vergunningscheck op de website van het Omgevingsloket.

Bij welke gemeenten kan ik een flitsvergunning voor een dakkapel aanvragen

U kunt lang niet bij alle gemeenten een flitsvergunning voor een dakkapel aanvragen. U kunt op het moment bij onderstaande gemeente een flitsvergunning voor een dakkapel aanvragen:

Voorwaarden flitsvergunning

Heeft u een omgevingsvergunning nodig? U kunt in aanmerking komen voor een flitsvergunning als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

U doet de aanvraag via het Omgevingsloket. Vermeld op het aanvraagformulier bij ‘projectomschrijving’ dat het om een flitsvergunning gaat.
U dient de aanvraag op een werkdag in, uiterlijk om 10.00 uur.
U dient uw aanvraag volledig in. Op de pagina’s dakkapel en kozijnwijziging vindt u controlelijsten. Hiermee kunt u kijken of uw aanvraag compleet is.
Uw aanvraag voldoet aan de welstandseisen die gelden voor uw adres.
Uw aanvraag voldoet aan het bestemmingsplan dat geldt voor uw adres.

Andere regels

Naast de regels voor het bouwen kunnen er nog andere regels gelden. Bijvoorbeeld als uw bouwplan gevolgen heeft voor de omgeving. Kijk voor meer informatie op de pagina omgevingsvergunning en vergunningsvrij bouwen.

Hoe vraag ik een flitsvergunning aan?

Is het bouwen niet vergunningsvrij? En voldoet u aan de eisen voor een flitsvergunning? Vraag dan een flitsvergunning aan via het Omgevingsloket.

Welke documenten heb ik nodig voor de aanvraag?

Voor het aanvragen van een flitsvergunning heeft u documenten nodig. Op de pagina’s dakkapel en kozijnwijziging kunt u controleren of uw aanvraag compleet is.