Vergunning&Dakkapel

Specialist in tekeningen en aanvraag van de vergunning voor elk type dakkapel! Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Vul het formulier in en wij nemen contact op!

Dakkapel vervangen of renoveren

Dakkapel vervangen of renoveren

Is uw dakkapel aan vervanging toe? Of bent u uw woning aan het renoveren en wilt u uw dakkapel ook aanpakken? In dit bericht leest u meer over het renoveren van uw kapel. Er komen veel zaken bij kijken, dus het is verstandig om u vooraf goed te verdiepen in de werkzaamheden.

Werkzaamheden

Het renoveren van een dakkapel klinkt als een grote klus. Dat is het ook, maar een renovatie betekent niet per definitie dat u uw hele kapel moet vervangen. Het is ook mogelijk om één of een aantal onderdelen te vervangen. Denk hierbij aan het vervangen van het kozijn, de loodslabben, de dakbedekking, de zijwangen en boeiborden, maar ook het plaatsen van dubbel glas en het opnieuw isoleren van kapel. Een kapel renovatie neemt ongeveer één dag in beslag.

De kosten
De kosten voor het vervangen van een dakkapel kost ongeveer € 2500,- tot € 7000,-. Wanneer u de kapel gaat renoveren, dan liggen de kosten vanzelfsprekend een stuk lager. De kosten liggen 25% tot 50% lager dan het plaatsen van een nieuwe kapel. Wanneer u niets aan het formaat en de uitstraling van uw dakkapel gaat veranderen is het niet nodig om een nieuw vergunning aan te vragen. Dit scheelt honderden euro’s.

Onderhoud

Wanneer u de dakkapel heeft voorzien van onderhoud, dan hoeft u daar de komende tijd geen energie meer in te steken. Tegenwoordig zijn de materiaal van goede kwaliteit waardoor het langer meegaat. Vooral kunststof is tegenwoordig onderhoudsarm waardoor u weinig onderhoud hoeft uit te voeren. Dit scheelt u de komende jaren veel geld en tijd. Het is het zeker waard om u te verdiepen in de verschillende materialen en de voordelen die u hiermee kunt behalen.

Heeft u plannen om binnenkort een nieuwe dakkapel te plaatsen op uw woning en wilt u de tekeningen en vergunning voor uw dakkapel door Vergunning&Dakkapel laten verzorgen? Neem dan nu contact op met Vergunning&Dakkapel voor een vrijblijvende offerte!