Vergunning&Dakkapel

Specialist in tekeningen en aanvraag van de vergunning voor elk type dakkapel! Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Vul het formulier in en wij nemen contact op!

Versoepling regels vergunning dakkapel Haarlem

De gemeente Haarlem is één van de gemeenten waar de proef met versoepelde regels rondom de dakkapel vergunningsaanvraag wordt gehouden. De versoepeling van de regels is een voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. De minister vindt dat huizenbezitters makkelijker een dakkapel vergunning moeten krijgen en geeft daarmee, in het kader van de Crisis en herstelwet, de bouwsector een impuls.

Vergunning aanvraag zonder bouwbesluit

In het huidige vergunningstraject wordt de dakkapel getoetst aan de welstandregels, bestemmingsplan en het bouwbesluit. Ook in de gemeente Haarlem gebeurt dat op deze wijze. Door de verantwoordelijkheid van de toetsing aan het bouwbesluit bij de leverende partij en de huizenbezitter neer te leggen, kan de gemeente Haarlem een stuk sneller werken. De dakkapel vergunning hoeft alleen voor dakkapellen aan de voorzijde van de woning of direct in het zicht vanaf de straat te worden aangevraagd

Haarlem houdt proef met snelle vergunning aanvraag

Naast zes andere gemeenten zal ook de gemeente Haarlem een proef houden met de nieuwe regelgeving. Minister Schultz van Haegen moet eerst het voorstel door de ministerraad en de Kamer heen loodsen voordat de gemeente Haarlem kan beginnen. De verwachting is over circa 6 maanden te starten met de versoepelde aanvraag voor de dakkapel vergunning.